Wildevrouw

Onlangs verscheen het boek Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers waarvan de inhoud u wellicht kan aanspreken. Het gaat immers over het leven van een Antwerpenaar in de 16e eeuw.

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.

Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

U vindt een waaier van teksten, afbeeldingen, podcasts, interviews, blogberichten e.d. via het platform van de VRT:

Om problemen met auteurserchten te vermijden wordt hier alleen bovenstaande link getoond.
U moet alleen nog even op de button klikken.

Of op volgende button.

Kijk zeker eens naar de zeer interessante en mooi uitgewerkte blog met achtergrondinformatie op